dimarts, 30 d’octubre del 2007

Pit de xai amb pèsols i carxofes


Ingredients:
1 kg de pit de xai
600g de pèsols
6 carxofes
1 ceba grossa
250g de tomàquet
sal
pebre
per la picada:
2 grans d'all
julivert
100g d'ametlles
una llesca de pa fregit
Posen en una cassola l'oli i el llard. Un cop calent hi afegim el pit de xai, que haurem tallat a trossos i el deixem oure uns 25 minuts. Un cop enrrosit, el retirem de la cassola.
Amb l'oli que ha quedat, daurem la ceba tallada ben fina, i quan sigui rossa hi posem uns grans d'all tallas ben petits i unes gotes d'aigua fins que quedi la ceba ben confitada. Seguidament, hi posarem el tomàquet i el deixarem coure lentament fins que sigui fet i afegirem aigua bullint, el salar i l'empebrarem segons el gust. Després hi afegirem els pèsols i les escarxofes, que haurem tallat, enfarinat i fregit a part. Finalment hi afegirem la picada, ho deixarem coure tot plegat uns 25 minuts. Hem de procurar servir-ho ben calent.