dimarts, 30 d’octubre del 2007

Peus de porc estofats amb naps


Ingredients:
6 peus de porc
1 ceba grossa
farigola i llorer
sal i pebre
1 got de vi blanc sec
3 tomàquets
1 kg de naps
aigua
Tallem els peus de porc en cru per la meitat; tot seguit els posem a bullir amb el llorer i la farigola durant dues hores. Passat aquest temps els traiem i deixem refredar i escórrer, els enfarinem, els fregim i els retirem tot seguit.
Després posem a sofregir en una cassola a foc viu, amb oli, un ceba picada, després el tomàquet, 2 fulles de llorer, pebre i sal.
Tot seguit hi posarem els peus reservats i enfarinats, i hi afegirem una miqueta d'aigua, un got de vi sec i la picada d'ametlles, all i julivert, i ho deixarem 1/2 hora que vagui fent xup-xup.
Seguidament afegirem al guisat una bona quantitat de naps pelats i tallats a trossos per igual, ho deixarem tot plegat 1/4 més a foc lent.
Per preparar els naps, que haurien de ser els que diuen de Capmany (negres), els bullim durant 1/2 hora amb una mica d'aiga salada. Els fregim enfarinats i tallats, si són grossos, i els afegim a la cassola vigilant que no s'agafin.