dimarts, 30 d’octubre del 2007

Pollastre amb carxofes


Ingredients:

1 1/2 pollastre.
10 carxofes.
2 cebes mitjanes
2 tomàquets
farina
oli
greix
caldo
all
julivert
12 ametlles
sal i pebre

Trieu la part més tendra de l'escarxofa. Partiu-les en quatre talls en forma de creu, enfarineu-les i paseu-les per una paella fins que siguin ben rosses. Guardeu-les a part.
Poseu una part de greix i un altre d'oli en una cassola de fang i afegiu-hi el pollastre tallat. Un cop enrrosit, separeu-lo i guardeu-lo. Amb el mateix oli feu un sofregit de ceba i tomàquet, i quan estigui a punt afegiu-hi el pollastre i remeneu-lo una bona estona fins que agafi els gust del sofregit. Llavors tireu-hi el caldo fins que cobreixi el pollastre i, quan sembli que sigui cuit del tot, afegiu-hi les escarxofes, juntament amb una picada d'all, julivert i ametlles. Finalment, tireu-hi una mica de pebre i rectifiqueu-ho de sal. Deixeu-ho bullir tot plegat una estona més.